En dip eller dressing med confiterad vitlök. Att confitera vitlöken ger en mycket rundare smak än rå vitlök.
Passar perfekt att använda som dip till grönsaker elelr chips eller som en dressing till en matig sallad.
För ytterligare smak så kan du även tillsätta lite persilja eller ramslök också.
Vitlöksklyftor
Turkisk eller grekisk yoghurt
Vitvinsvinäger
Olivolja
Salt
Peppar
(Extra, valfritt) Persilja eller ramslök
Confit vitlök:
Värm ugnen till 200 grader
Skala vitlöken och lägg alla klyftor i en liten ugnssäker skål och häll på olivolja så att det täcker vitlöken. Täck sen skålen med lock eller aluminiumfolie
Ställ in i ugnen övertäckt i 1h
Dressing dip
Häll i yoghurten i en matbereddare eller behållare för en stavmixer.
Tillsätt 3-4 bitar av confiterad vitlök
Mixa ihop
Tillsätt vitvinsvinäger och blanda igen
Salta och peppra efter smak