Vitlöks dip/dressing

Vitlöks dip/dressing

En dip eller dressing med confiterad vitlök. Att confitera vitlöken ger en mycket rundare smak än rå vitlök.
Passar perfekt att använda som dip till grönsaker elelr chips eller som en dressing till en matig sallad. För ytterligare smak så kan du även tillsätta lite persilja eller ramslök också.

Ingredienser

Vanligt
  • 8

    Vitlöksklyftor

  • 2.5dl

    Turkisk eller grekisk yoghurt

  • 2tsp

    Vitvinsvinäger

  • Olivolja

  • Salt

  • Peppar

  • (Extra, valfritt) Persilja eller ramslök

Steg

  • 1

    Confit vitlök:

  • 2

    Värm ugnen till 200 grader

  • 3

    Skala vitlöken och lägg alla klyftor i en liten ugnssäker skål och häll på olivolja så att det täcker vitlöken. Täck sen skålen med lock eller aluminiumfolie

  • 4

    Ställ in i ugnen övertäckt i 1h

  • 5

    Dressing dip

  • 6

    Häll i yoghurten i en matbereddare eller behållare för en stavmixer.

  • 7

    Tillsätt 3-4 bitar av confiterad vitlök

  • 8

    Mixa ihop

  • 9

    Tillsätt vitvinsvinäger och blanda igen

  • 10

    Salta och peppra efter smak