Varm potatissallad

Varm potatissallad

Varm potatissallad, passar perfekt till grillat och annat på sommaren
**Bilden är AI genererad**

potatis

Ingredienser

Vanligt
  • 1kg

    Ny/färsk potatis

  • 2pkg

    Förkokt majs

  • 1pkg

    Persilja

  • 1pkg

    Oriental White Ost (Feta ost)

  • 2msk

    Olivolja

  • 1lg

    Rödlök

  • Salt

  • Svartpeppar

Snabbfakta:Ugnstemperatur 200-225°C

Steg

  • 1

    Förkok potatisen, tills den nästan är färdig. Fortfarande lite hård kärna.

  • 2

    Skär potatisen i lagom stora bitar.

  • 3

    Skär av majsen från majskolvarna, i avlånga stora bitar (Ej små bitar). Tänk dig att det ska vara lite som majsribs

  • 4

    Lägg potatis samt majs på en plåt eller i airfryer. Ringla över olivolja, salt & peppar. In i airfryer eller ugn på 200-225°C i cirka 15min. Tills potatisen och majsen har fått en bra krispig yta.

    20:00
    Start
  • 5

    Hacka rödlök i lagom stora bitar (Ej finhackad), förslagsvis i halva halvmånar, typ kvartingar.

  • 6

    Finhacka persilja

  • 7

    Ta ut potatis, strö över rödlök, persilja samt bryt/smula sönder osten över potatis. Blanda allt och servera.

Passar bra med

Chilisås

Chilisås perfekt till grillat en sommardag!

Parmesan & Citron sås

Parmesan & Citron sås

Perfekt fräsch och enkel sås till grillat!

Dubbelmarinerad Fläskfilé

Dubbelmarinerad Fläskfilé

Super mör och god dubbelmarinerad fläskfile som passar bra sommar och vinter. Perfekt som ett komple