Toast skagen

Toast skagen

Enkelt men ack så gott!
Fungerar utmärkt som både förrätt och huvudrätt. Vi har bytt ut våra tacofredagar mot Toast skagen fredag! Vi provade både med färska och frysta räkor och vi tyckte att det smakade lika bra så vi köper faktiskt frysta numera. Om du vill kan du lägga till fiskrom men föredrar att toppa med lite gräslök

middagförrätträkorbrödskandinaviskt

Ingredienser

Vanligt
  • 360g

    Räkor

  • 1

    Citron

  • 2tbsp

    Creme fraiche

  • 1.5tbsp

    Majonnäs

  • 1tsp

    Dijon senap

  • 20g

    Dill

  • 4

    Brödskivor (Toast, Levain, ditt val)

  • 50g

    Smör

  • 20g

    Gräslök

  • Salt

  • Peppar

Steg

  • 1

    Skala räkorna

  • 2

    Hacka gräslök och dill separat

  • 3

    Blanda majonnäs, creme fraiche och senap i en skål

  • 4

    Tillsätt citron zest och juice efter smak, spara lite av citronen till garnering.

  • 5

    Blanda ner dill och tillsätt salt och peppar efter smak

  • 6

    Optional Hacka räkorna i större bitar, vi föredrar detta framför hela räkor.

  • 7

    Tillsätt räkorna till din blandning och smaka av. Se om du vill krydda mer eller tillsätta mer dijon. Smaken är som baken, delad.

  • 8

    Smöra båda sidorna på varje brödskiva och värm upp en stekpanna på medel värme.

  • 9

    Stek 2 brödskivor i taget i pannan tills båda sidorna är gyllenbruna.

  • 10

    Dags för uppläggning!
    Ta 2 skivor bröd per tallrik och lägg upp din skagen blandning på varje skiva. Toppa med gräslök och lite extra peppar. Avsluta med en bit citron på varje tallrik, det är riktigt gott att toppa med lite citron precis innan du hugger in.