Enkelt men ack så gott!
Fungerar utmärkt som både förrätt och huvudrätt. Vi har bytt ut våra tacofredagar mot Toast skagen fredag!
Vi provade både med färska och frysta räkor och vi tyckte att det smakade lika bra så vi köper faktiskt frysta numera. Om du vill kan du lägga till fiskrom men föredrar att toppa med lite gräslök
Räkor
Citron
Creme fraiche
Majonnäs
Dijon senap
Dill
Brödskivor (Toast, Levain, ditt val)
Smör
Gräslök
Salt
Peppar
Skala räkorna
Hacka gräslök och dill separat
Blanda majonnäs, creme fraiche och senap i en skål
Tillsätt citron zest och juice efter smak, spara lite av citronen till garnering.
Blanda ner dill och tillsätt salt och peppar efter smak
Optional Hacka räkorna i större bitar, vi föredrar detta framför hela räkor.
Tillsätt räkorna till din blandning och smaka av. Se om du vill krydda mer eller tillsätta mer dijon. Smaken är som baken, delad.
Smöra båda sidorna på varje brödskiva och värm upp en stekpanna på medel värme.
Stek 2 brödskivor i taget i pannan tills båda sidorna är gyllenbruna.
Dags för uppläggning!
Ta 2 skivor bröd per tallrik och lägg upp din skagen blandning på varje skiva. Toppa med gräslök och lite extra peppar. Avsluta med en bit citron på varje tallrik, det är riktigt gott att toppa med lite citron precis innan du hugger in.