Super mör och god dubbelmarinerad fläskfile som passar bra sommar och vinter. Perfekt som ett komplement till grillat om ni ska ha fest då den går att förbereda dagen innan.
**Bilden är AI genererad**
Fläskfilé
Marinad 1
Vitlöksklyftor
Vatten
Vitt vin (ett syrligt, vi brukar köpa Leth på systemet)
Matolja
Oregano (torkad)
Marinad 2
Riven vitlöksklyfta
Sambal oelek
Japansk soja
Balsamvinäger
Olivolja
Färsk finhackad persilja
Tomatpure
Salt
Svartpeppar
Rensa fläskfilen ifrån tråkiga senor eller liknande tills du är nöjd
Blanda marinad nr 1 i en påse och lägg ned fläskfilen i marinaden. Marinera i kylskåp, gärna över natten men minst ett par timmar för att vinet ska mjuka upp köttfibrerna.
Ta ut fläskfilen ur marinaden och stek eller grilla tills det får en innertemperatur på ca 68-70°C. Ta av den ifrån värmen och låt den vila i några minuter, gärna ca 10min.
Blanda marinad nr 2 i en påse eller bunke där filen får plats. Lägg ned fläskfilen i marinaden och låt marinera i minst ett par timmar men även här gärna över natten. Ät och njut!
Chilisås perfekt till grillat en sommardag!
Perfekt fräsch och enkel sås till grillat!
Varm potatissallad, passar perfekt till grillat och annat på sommaren **Bilden är AI genererad**