Dubbelmarinerad Fläskfilé

Dubbelmarinerad Fläskfilé

Super mör och god dubbelmarinerad fläskfile som passar bra sommar och vinter. Perfekt som ett komplement till grillat om ni ska ha fest då den går att förbereda dagen innan.
**Bilden är AI genererad**

lunchmiddagFläsk

Ingredienser

Vanligt
  • 1kg

    Fläskfilé

  • Marinad 1

    • 2st

      Vitlöksklyftor

    • 1dl

      Vatten

    • 2dl

      Vitt vin (ett syrligt, vi brukar köpa Leth på systemet)

    • 1dl

      Matolja

    • 1tsk

      Oregano (torkad)

  • Marinad 2

    • 1st

      Riven vitlöksklyfta

    • 1msk

      Sambal oelek

    • 3msk

      Japansk soja

    • 3msk

      Balsamvinäger

    • 1.5dl

      Olivolja

    • 3msk

      Färsk finhackad persilja

    • 1msk

      Tomatpure

    • Salt

    • Svartpeppar

Snabbfakta:Kött innertemperatur 68-70°C

Steg

  • 1

    Rensa fläskfilen ifrån tråkiga senor eller liknande tills du är nöjd

  • 2

    Blanda marinad nr 1 i en påse och lägg ned fläskfilen i marinaden. Marinera i kylskåp, gärna över natten men minst ett par timmar för att vinet ska mjuka upp köttfibrerna.

  • 3

    Ta ut fläskfilen ur marinaden och stek eller grilla tills det får en innertemperatur på ca 68-70°C. Ta av den ifrån värmen och låt den vila i några minuter, gärna ca 10min.

  • 4

    Blanda marinad nr 2 i en påse eller bunke där filen får plats. Lägg ned fläskfilen i marinaden och låt marinera i minst ett par timmar men även här gärna över natten. Ät och njut!

Passar bra med

Chilisås

Chilisås perfekt till grillat en sommardag!

Parmesan & Citron sås

Parmesan & Citron sås

Perfekt fräsch och enkel sås till grillat!

Varm potatissallad

Varm potatissallad

Varm potatissallad, passar perfekt till grillat och annat på sommaren **Bilden är AI genererad**